- deze pagina wordt binnenkort bijgewerkt -

WAAAAAAAAAAAAAAAAAAT kan er allemaal?

Mogelijkheden verschillende voorstellingen:

Voorstellingen poppentheater:

Voorstellingen op maat:

Trouwen”

Gaat u trouwen? Uw verhaal wordt omgezet naar een poppentheatervoorstelling op maat gemaakt. Juf of meester? Heel leuk voor de leerlingen om dan, als viering, hen deelgenoot te maken van uw verhaal! (Wat natuurlijk ook op school zou kunnen.) Dit voorstellingsidee is al vaak ten uitvoer gebracht. Op de locatie van de huwelijksvoltrekking of op de locatie van het feest zelf. (Natuurlijk is hiervoor wel nodig dat ik uw verhaal mag horen, alvorens het een voorstelling wordt.)

Polderpioniers

Familievoorstelling. Met humor en educatieve elementen, gebracht op een luchtige olijke wijze. Met poppen op wonderlijke plekken van het lichaam. “Humanettes”; bips  poppen (wel netjes natuurlijk) en “Marionette aux genoux”; knie poppen. Een stuk geschiedenis over de Noordoostpolder en! (hierin verwerkt) een Schokkervertelling! Een vrolijk knapperig echtpaar; Marie en Gerrit (zijn net getrouwd) hebben de mogelijkheid aangereikt gekregen geselecteerd te worden om de polder in te mogen en daar hun bestaan op te gaan bouwen. Daar zien zij wel brood in. Maar wat hier allemaal bij komt kijken is lang niet mis! Als het zonnetje schijnt, lacht de wereld. Maar tja... die schijnt niet altijd! Om van "niets" "iets" te maken. Dat vraagt heldenmoed, doorzettingsvermogen en pioniersdrift. Veel gaat goed, maar veel loopt ook mis! Voorspelbaar... het lukt hen allemaal en glansrijk ook nog!

Zo is het gekomen dat de polder in al haar glorie nu geworden is wat zij is. Een bruisende plek om te wonen met heerlijke vergezichten. En Marie en Gerrit... zijn zij er nog? Deze voorstelling wordt gespeeld in samenwerking met acteur Bob Wüst. Is geschikt voor onderwijs, educatie, maar kan ook worden ingezet op festivals! (Deze voorstelling is in opdracht ontwikkeld voor het Pieperfestival te Emmeloord.) (Foto: Bob Wüst als Gerrit Bron: Catharina Ras)

 

Dit zijn geen sprookjes!

 Sprookjes en legenden:

Duimpje, Eekhoorn  en Wantjewant

Waardoor de zee zo zout is

De betoverde heuvel

De bruiloft van de grote grijze kater ” 

Seizoensgebonden:

Sinterklaas is zijn toverkracht verloren

NIEUWSneeuwvlokje ” (Een beeldschone wintervertelling.) !!! In ontwikkeling!!! Deze voorstelling zal te zien zijn op de Kerstmarkt te Zutphen 2012 NIEUW

Een prachtig volkssprookje uit Rusland waardoor je anders naar sneeuwvlokjes zult gaan kijken!

“Lang lang geleden kwam het ook al eens voor dat het sneeuwde. Echter tijdens deze sneeuwval lijken de vlokjes iets magisch te hebben. Een sneeuwpopje komt tot leven. Ze groeit op… maar niet als alle andere kinderen. Ze lijkt niet van deze wereld. Ze kan heel veel dingen die “gewone” kinderen niet kunnen. Om in leven te kunnen blijven moet ze op reis… Een reis vol met wonderlijke avonturen. Waar de reis naar toe gaat? Dat kun je zien in de poppentheatervoorstelling.”

Waar: Kerstmarkt Lunchroom De France, Korte Beukerstraat 4 te Zutphen Wanneer: Zondag 23 december 2012 Tijd van aanvang: Ter plaatse te zien. Meerdere voorstellingen achtereen. Tijdsduur: Klein half uurtje. Geschikt voor alle leeftijden. Verdere info volgt nog… 

Thema voorstellingen:

(Leeftijd: 2,5-4 jaar.) Deze voorstellingen hebben een tijdsduur van ongeveer 30 minuten. In het eerste gedeelte wordt de thematiek behandeld. In het tweede gedeelte van de voorstelling worden er allerlei elementen weggelaten die de kinderen dan dienen in te vullen. Zogenaamd loepspelen J

“Petertjes verjaardag”:

Peter is jarig en dat dient gevierd. Samen met zijn moeder gaat Peter op pad om boodschappen te doen. Dit terwijl zijn zusje Marja thuis blijft. Marja zou helpen en vast wat dingen klaar gaan zetten maar onderwijl kan zij het niet laten om van allerlei lekkers te gaan proeven. Tja en als je zoveel door elkaar snoept dan…?!?
(LET OP: Tijdens de voorstellingen wordt er geproefd!!!) Tijdsduur: klein half uurtje Geschikt: voor alle leeftijden.

Slapen ”

Lol maken ”

Een baby ”

Wandelen langs het water ” (Gaat over luisteren.)

Kinderboerderij

Poppentheaterworkshop:

Samen een voorstelling maken en repeteren en spelen! “De geschenken van de elfen ” (Sprookje, legende.) Geschikt voor o.a. culturele organisaties, kinderdagverblijven e/o BSO’s.

Verhalen... Witchcraft... Spelen?

Verhaal vertellen:

Als verhalenverteller treed ik ook naar buiten toe. Dit met als trouwe begeleider mijn Verhalenpaal, mijn steun en toeverlaat als het om verhalen gaat. Een onuitputtelijke hoeveelheid verhalen komt hiervandaan.

Naast “De twaalf maanden ” en “Spin Anansi ” verhalen is er de mogelijkheid de titels van de poppentheater voorstellingen als verhaal te kunnen horen.

Verhaal met een knipoog:

“Eefjes vakantie avontuur!”

Poppentheater Boekenpret titels:

Let op! Deze titels kunnen alleen als voorstelling worden afgenomen als uw organisatie is aangesloten bij Boekenpret! (Geldend voor b.v. Peuterspeelzalen.) Ook is er de mogelijkheid om na selectie van een titel(s), door de verschillende commissies, contact met mij op te nemen om te overleggen een geselecteerde titel om te zetten naar een poppentheatervoorstelling.

Kinderboerderij ”;  Geschreven en geïllustreerd door: Betty Sluyzer en Mies van Hout

"Daar ben ik dan”; Nannie Kuiper

Hup naar buiten”; Betty Sluyzer en Camila Fiakowski

Kom nou Bommes”; Jane Simmons (1 van mijn favorieten om te spelen J)

Eend op de pot”; Nannie Kuiper

Wil je met me spelen”; Anna-Clara Tidholm en Anjo Mutsaars

Za-za’s baby broertje”; Lucy Cousins

De grote rode bus”; Judy Hindley en William Benedict

Dotties eieren”; Julie Sykes en Jane Chapman

En nu lekker slapen Sam!” Amy Hest en Anita Jeram

Spel:

Dramatrajectspel “Witchcraft”. Een spooky theaterspel op basis van zintuiglijke ervaring waarna je middels eigen opdrachten onderdeel wordt van een griezelconcept. Geschikt voor de leeftijden van 6 – 80 jaar… Dit spel valt onder ervaringstheater. Tijdsduur, in indicatie, is afhankelijk van het aantal deelnemers en de leeftijd. Bij een groep van 10 deelnemers ongeveer 90 minuten. Belangrijk: voor dit spel zijn er meerdere begeleiders en een grote ruimte nodig. Zeer geschikt voor Halloween vieringen en voor een ieder die van griezelen houdt! 

"Bent u een Zeekomkommer?"

Animatie:

Eens wat anders… Bijvoorbeeld voor Staatbosbeheer; Natuurmonumenten; Stichting Flevolandschap als “Dikke rups” of als “Boomverpleegkundige” tijdens de Nationale Boomplantdag, of, in samenwerking met andere acteurs, als “Parkeerwacht”; “Lakei”; “Kerstvrouw”; “Heidi” als theatrale omlijsting bij grote events.

Jury:

Meermaals heb ik jury werk mogen verrichten o.a. voor talentenjachten, playbackshows. Als jurylid of als voorzitter. Of word ik ingezet als talentscout met een op maat gemaakt traject dat dan gevolgd kan worden.

Spelontwikkeling... Voel wat ik bedoel.

Spel ontwikkeling:

In samenwerking met… het ontwikkelen van spelen. Zie het voorbeeld van het “Voel wat ik bedoel” spel. In opdracht van het Flevolandschap ontwikkeld. 

Kleurplaten

Bijbehorende kleurplaten:

Bij verschillende voorstellingen zijn er ook kleurplaten gemaakt. Leuk om in te zetten! Zoals bijvoorbeeld de kleurplaten van “Duimpje, Eekhoorn en Wantjewant”. Op verzoek kunnen kleurplaten natuurlijk ook ontwikkeld worden. 

Dametje uit publiek:"Eet U nu echt blaadjes?"